Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına için sınırlı yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) makul durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Tamlanan merdivenler genelde binanın özlelliğine gereğince dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri aksi bir olay takkadak bina sineinden zahmetsiz ve güvenli kaçışın katkısızlanması kucakin yapılırlar. Legal olarak da her yapıda bulunması zorunludur.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız pek olduğu derece, şık bir görünüm esenlayabilmek midein kullanılacağı mekana bakılırsa de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik amerikan bar sistemi, yangın simultane kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde mutasavvertır.

Yangın yönetmeliğine münasip bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da göz önünde bulundurularak standartlara yaraşır şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da strüktürlması gerekmektedir.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik pas müstacel keyfiyet anında bapnın kabil olan en azca ahit kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yangın Kapısı tütün sızdırmaz özelliğe sahip olması dolayısıyla yangın takkadak insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Bu kapılar hariçya yakın ve kolayca açılabilen konstrüksiyonya sahiptir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yemeden içmeden her yerde, özellikle bile koca binalarda olması kişilerin kişi kaybı yaşamadan Yangın çıkış kapısı istanbul felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna için yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden örgülmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.

İnsan yoğunluğu fazla olan, kişilerin şişko halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve müstacel hesap önlemi olarak Yangın Kapısı kullanmaı kanunen şgeri koşulmuştur. Yangın Kapılarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak yoklama şeşna tuzakınmasına yardımcı evet ve yangının sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek kişi kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.

Kattaki konutların her birinin bağırsakinden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması vacip değildir.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve asıl bapların katı düzen yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kabil, bir odanın sineindeki farklı bir oda bapsı da olur.

Report this wiki page